Траурни кръстове

 

Кръстовете за погребение традиционно присъстват при ритуала по изпращане на човека от този свят. Кръстовете могат да бъдат различни – дървени, метални и други. Надгробният кръст може да бъде боядисан и в различни цветове, но обикновено е кафяв или черен. Изборът на подходящ кръст зависи от Вашето желание, ние ще разговаряме с вас и ще ви запитаме и за този детайл. На надгробния кръст по принцип се изписват трите имена, дата на раждане и дата на смъртта.

Кръстовете се различават в различните религии и култури, но в България традиционният за нас кръст, е масово използван при погребение заради присъствието на ортодоксалните вярвания. За кръста се смята, че не ние придаваме неговото значение, той сам е носител на такова. Често е наричан "знак на знаците" различните вярвания тълкуват какво е неговото предназначение и символизъм.

За алхимиците, например, кръстът е бил символ на четирите земни сили – въздух, земя, огън и вода. В България и в Християнството смятаме, че е символ на Вярата, Разпятието и Христос. Така кръстът е получил най-голямото си смислово разпространение заради множеството хора, които изповядват Християнската вяра.

Каквито и да са вярванията Ви, кръстът е символ на духовната връзка, може би той ни напомня на четирите посоки на света – изток, запад, север и юг. Смята се, че има спомагателна роля за душата, напускаща този свят. Символиката на Християнския кръст е на Разпятието или Кръст на Голгота – това е кръстът, който всички ние познаваме и той не подлежи на много тълкувания. Българската обредност го почита - той е Латински кръст, изобразени са "въздигане" и "снижение”. Християнските добродетели — Вяра, Надежда, Милосърдие присъстват в кръста и маркират края на живота в Земен план, но са основи на живота на Духа.

Няма да е никак трудно да изберете кръст за Вашия близък, ние имаме много опит в огранизацията на погребения и вероятно сами ще Ви запитаме и изслушаме. Разгледайте какво предлагаме, но изборът за кръстове за погребения се простира извън публикуваните снимки. Свържете се с нас за повече яснота.

погребален кръст 1
погребален кръст 2
погребален кръст 3
погребален кръст 4
погребален кръст 5
погребален кръст 6
погребален кръст 7
погребален кръст 8
погребален кръст 9
погребален кръст 10
погребален кръст 11
погребален кръст 12
погребален кръст 4

Как може да Ви помогнем?
Свържете се с нас!


Контакти