Погребални урни

 

Погребалната урна представлява съд или кутия, в който след кремация (изгаряне на тялото на починалия), се събира прахта на Вашия близък и се запазва в урната, докато се разпоредите спрямо неговите или Вашите желания, ако той не е заявил такива.

Урните за кремация се поставят в специални погребални ниши, като отново може да се извърши погребална церемония по изпращането на починалия. Процесът се нарича урнополагане. От скоро в България кремацията започна да бъде възприемана и практикувана. Някои от доводите са, че може би е по-добре душата да се освободи от тялото възможно най-бързо и да не бъда задържана дълго към земния свят.

Една от идеите, които хората харесват е, че може прахта им да бъде разпръсната на красиво място, което са обичали, посещавали или просто са се чувствали щастливи там. Много хора смятат гробищните паркове за неприветливи и предпочитат да оставят спомена на своите близки, към който те ще върнат, когато посетят мястото, където прахта е била разпръсната.

Разбира се, ако решите да използвате траурна ниша за урната, Траурна Агенция Аврора ще се съобрази с Вашите желания и ще бъде направено по всички правни процедури и правила. Ако предпочетете кремацията, е необходимо да поговорим за нужните документи, защото има специални изисквания в страната ни относно тези процеси. Изборът на урна можете да направите на сайта ни или лично при нас. Разполагаме с богата гама урни и кутии, в различни цветове и декорации. Всички те са със сигурно затваряне и стабилна форма.

В Европа кремацията е започнала да се прилага в Древна Гърция, все още има много разнопосочни и различни гледни точки, но към момента в Западна Европа е все по-широко разпостранена. При подобни избори човек може да вземе решения на база на религиозните си съображения, вярванията си или дори на суеверията си. Каквато и да е духовната нагласа, разбиранията във Вашия род и Вашите лични такива, ние предлагаме избор от погребални урни, а най-важното за нас е Вие да го направите с хармония и сигурност. Човек интуитивно е способен да разбере най-подходящите за него отговори, а ние сме тук, за да помогнем с върпоси и насоки, ако имате съмнения.

Как може да Ви помогнем?
Свържете се с нас!


Контакти